‘Eerst doen, dan denken’.

Het ging uitstekend met de zaak, totdat Jordi en zijn vrouw Jacqueline hun horeca ondernemingen wegens faillissement moesten sluiten in verband met het C-woord.

Jordi kan beter vertellen dan optellen. En dat laatste is toch wel key als je een horecaondernemer bent op de Zuidas en meerdere locaties hebt.

Het ging uitstekend met de zaak, totdat Jordi en zijn vrouw Jacqueline hun horeca ondernemingen wegens faillissement moesten sluiten in verband met het C-woord. En wat doe je dan óók je huis, je bed & breakfast en je beste vrienden kwijtraakt die het zakelijk niet zo nauw met je namen?

Jordi en Jacqueline mochten van zichzelf precies 13 minuten en 45 seconden zelfmedelijden hebben. En toen was het tijd om weer iets te gaan doen.

Over Jordi
In 2021 besloten ze nadat boven een pizzafabriek in een verbouwde loods hun intrek hadden genomen omdat zij hun huis waren kwijtgeraakt, om in actie te komen. Opnieuw een horecabedrijf starten en 80 uur per week werken? Alsjeblieft zeg…
Ze trokken hun wandelschoenen, hesen een rugzak op hun rug en tijdens een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella die bijna drie maanden duurde, ervaarden zij wat het betekent om niets meer te hebben dan elkaar, hun rugzak en de kleding die ze aanhadden.

In tegenstelling tot wat ze altijd dachten ervaarden ze dat vrijheid niet zit in de grootte van het bedrag dat je op je bankrekening hebt staan, maar in de ruimte die je voelt in je hoofd en je hart om ongebruikelijke keuzes te maken die moed en vertrouwen vragen.

1600 kilometer later kun je met recht zeggen: ‘They walk their talk’ namelijk:
1. ‘Leef, lach, loop en laat los.’
2. ‘The time is always now!’
3. ‘Do or die.’

Jordi omschrijft in zijn boek ‘Doendenkers’ dat in oktober 2021 verscheen wat het besluit om letterlijk een ander pad te gaan bewandelen hun gebracht heeft. De ups en downs, de twijfels en onzekerheden en vooral: de vrijheid die het hen gebracht heeft.

Je kunt hem voor bijna alles zijn bed uit bellen. Omdat hij altijd in is voor een goed idee. Alleen voor een glas karnemelk bedankt hij beslist doch vriendelijk. Hij heeft een hekel aan liegende mensen, wil nooit meer personeel en wil vooral mensen en ondernemers inspireren met zijn verhaal over hun avontuur. Veel mensen willen geen ingrijpende beslissingen nemen, maar als je niet anders kan, brengt dat onverwachtse rijkdom. Jordi vertelt in zijn keynote wat ‘doen’ voordat je gaat ‘denken’ hen gebracht heeft.


Denise vertelt je graag wat je kunt verwachten wanneer een spreker bij je langs komt.Vul hieronder je gegevens in en we streven ernaar binnen een werkdag contact met je op te nemen. Dank voor je interesse!

Op de hoogte blijven van Sprekers voor Publiek?
SaakjeBakker

‘Waar ben ik nou toch mee bezig?’ vraagt bedrijfskundige Saakje zichzelf in 2014 af, zittend op de smeulende resten van een ogenschijnlijk succesvol leven.

Aaron Mick

We geloven dat technologie een oplossing is  voor veel van onze problemen. Maar tech brengt vaak juist weer nieuwe problemen met zich mee.

Al onze sprekers

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van jullie keynote spreker?
Visie, humor, kennis, ervaring, inspiratie, lichtheid. Nieuwe inzichten met liefde en aandacht gebracht. 
Hoe lang duurt een keynote?
De ene keynote duurt langer dan de ander. We hebben de korte variant ( 20 minuten) maar ook een langere. Net wat je wilt. In overleg met de spreker kijken we hoe we de keynote laten aansluiten op de invulling van jullie programma  als het gaat om de tijd.
En wat als ik een maatwerk verhaal wil?
Tuurlijk. Kan hoor! 
Wat als we annuleren?
Dan gaan onze leveringsvoorwaarden aan het werk. 
Wat kost een keynote speech?

Dat hangt af van de spreker die je graag wilt boeken en de lengte van de keynote. Als je een berichtje achterlaat dan kijken we samen naar de mogelijkheden