gespreksleider vrouw

Esther van der Voort aan het werk. Zij is een zeer ervaren dagvoorzitter die met humor en recht voor z’n raap de meest stroeve bijeenkomsten naar een goed einde weet te brengen.

Een dagvoorzitter boeken is niet iets dat je ‘even’ doet. Je wilt zeker weten dat een dagvoorzitter past bij het evenement wat je voor ogen hebt. Niet iedere dagvoorzitter is hetzelfde en iedere dagvoorzitter heeft zo haar of zijn kwaliteiten. Als je een dagvoorzitter boekt kun je hier moeilijk een inschatting van maken. Per slot van rekening bevind je je niet altijd in de luxe positie dat je een dagvoorzitter al een keer in actie heb gezien. Maar wij kennen onze dagvoorzitters wel. Met de volgende informatie kunnen wij je veel beter adviseren.

Vraag aan jou: Welk doel moet de dagvoorzitter bereiken?

Dagvoorzitterschap is een breed begrip. Soms is het doel van de dag om informatie te delen met het publiek. Soms moet een taai proces worden opengebroken. Een besloten bijeenkomst waarbij politiek zeer gevoelige onderwerpen ter tafel komen vraagt een hele andere dagvoorzitter dan een congres met experts die al hun kennis etaleren voor een welwillend publiek. Wij hebben dagvoorzitters die meer de kant van entertainment kunnen pakken, maar ook die juist scherp op de inhoud zijn en met hele lastige processen erg goed uit de voeten kunnen. Het is belangrijk te weten wat je van iemand verwacht. Zo sturen we de juiste vrouw of man naar je event.

En… Moet een dagvoorzitter ervaren zijn?

Natuurlijk moet een dagvoorzitter die je inhuurt ervaring hebben, en niet vers van de cursus komen. Maar zeker als je een beperkt budget hebt, of weet dat een zwaargewicht helemaal niet nodig is, geef dat dan meteen aan. Dan zitten we meteen op een goed spoor en schrik jij niet van de offerte. Wel een echte senior nodig? Laat dit ons ook weten.

Welk budget heb je?

Het staat of valt ook bij het budget dat je hebt. Een goede dagvoorzitter met jaren ervaring kost tussen de 1000 en 2000 euro per dagdeel. Dan heb je wel een echt zwaargewicht. Een starter komt voor minder op het podium staan. Noem zo snel mogelijk in het proces je budget. Het is (bij ons niet althans) niet een kwestie van onderhandelen; dagvoorzitters hebben gewoon hun prijs. Daar wordt in de praktijk niet veel vanaf geweken.