Heavy Metal, hardlopen en diepzeeduiken

“Zolang men maar blijft pionieren raakt ik geboeid door de creatieve denkkracht en doelgerichtheid van mensen.”

De gymleraar die presentator werd

Jan Douwe houdt van Heavy Metal, hardlopen en diepzeeduiken. En van de Noordzee. Muzikanten, techneuten, dwarsdenkers, jonge mensen, uitvinders, wetenschappers, bestuurders en vrijdenkers. Zolang zij maar pionieren raakt Jan Douwe geboeid door de creatieve denkkracht en doelgerichtheid van mensen. Als hij in gesprek met hen de gebaande paden met enige regelmaat links kan laten liggen en samen vol goede moed onontgonnen terrein kan verkennen om tot mooie en vernieuwende inzichten te komen, is zijn missie geslaagd.

Van een bewegingswetenschapper en gymleraar die plaatjes ging draaien en radio- en tv-presentator werd Van DJ bij De Mac in Harderwijk naar een lokaal radioprogramma en heel veel legendarische concerten bijwonen in de Gigant in Apeldoorn. Plaatjes kopen bij speciaalzaak Boudisque en inside informatie krijgen over alternatieve bandjes, daar dan een verhaal over schrijven in muziekblad Stic. Met Felix Meurders de Scherpe rand van platenland vaststellen, het alternatieve lijstje voor popmuziek en dan, vol verbazing, een eigen radioprogramma presenteren. In 1985 debuteerde Jan Douwe bij de Vara op de radio met Twee Meter De Lucht In.

 

Op TV

Vanaf 1993 zijn de 2 Meter Sessies ook op tv te zien, naast onder andere Kippevel, Jules Unlimited en 12 steden, 13 ongelukken. Op de radio presenteerde hij lange tijd Langs de lijn en de Radio Tour de France. Jan Douwe is samen met zijn Amerikaanse compagnon David Peck eigenaar van het grootste muziekarchief van Nederland: Veronica’s Countdown. Met enige regelmaat duikt 2 Meter Sessies in een nieuw jasje op bij de Publieke Omroep. In 2020 en 2021 produceerde hij meer dan 100 afleveringen over Nederlandse artiesten voor de NPO: ‘Ballroom’ en ‘Studio 2020’. Hij presenteerde honderden afleveringen van lang lopende series en heeft met zijn jarenlange ervaring als dagvoorzitter, presentator en radio – en tv programmamaker een brede en unieke visie ontwikkeld op muziek & media, samenleving & duurzaamheid, technologie & innovatie én op het vak van ‘presenteren’.

 

De Prop

In zijn programma De Prop gaat Jan Douwe aan de hand van filmbeelden met zijn publiek op zoek naar het antwoord op de vraag wat er voor nodig is om het tij te keren als het gaat om de toestand in de wereld. Wat kunnen mensen, organisaties, overheden bijdragen aan een rappe verandering en hoe komt het dat dat nog niet gebeurd is? Wat houdt ons tegen?

Jan Douwe kun je ook boeken als dagvoorzitter op de onderwerpen Innovatie, Duurzaamheid, Co-creatie, Technologie, Sociale vraagstukken.

Denise vertelt je graag wat je kunt verwachten wanneer een spreker bij je langs komt.Vul hieronder je gegevens in en we streven ernaar binnen een werkdag contact met je op te nemen. Dank voor je interesse!

Op de hoogte blijven van Sprekers voor Publiek?

SaakjeBakker

‘Waar ben ik nou toch mee bezig?’ vraagt bedrijfskundige Saakje zichzelf in 2014 af, zittend op de smeulende resten van een ogenschijnlijk succesvol leven.

Aaron Mick

We geloven dat technologie een oplossing is  voor veel van onze problemen. Maar tech brengt vaak juist weer nieuwe problemen met zich mee.

Al onze sprekers

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van jullie keynote spreker?
Visie, humor, kennis, ervaring, inspiratie, lichtheid. Nieuwe inzichten met liefde en aandacht gebracht. 
Hoe lang duurt een keynote?
De ene keynote duurt langer dan de ander. We hebben de korte variant ( 20 minuten) maar ook een langere. Net wat je wilt. In overleg met de spreker kijken we hoe we de keynote laten aansluiten op de invulling van jullie programma  als het gaat om de tijd.
En wat als ik een maatwerk verhaal wil?
Tuurlijk. Kan hoor! 
Wat als we annuleren?
Dan gaan onze leveringsvoorwaarden aan het werk. 
Wat kost een keynote speech?

Dat hangt af van de spreker die je graag wilt boeken en de lengte van de keynote. Als je een berichtje achterlaat dan kijken we samen naar de mogelijkheden