Wat is waarheid?

Willem Jan Ausma levert steekhoudende verhalen af.

De bekende Utrechtse strafadvocaat Willem Jan Ausma houdt van dansen, lekker eten en mensen. Hij houdt niet van liegen en bedriegen en blies rechtsprekend Nederland en zijn vakbroeders en zusters uit hun zetels toen hij aankondigde geen zwijgende verdachten meer bij te staan.

Sinds hij pal achter zijn afwijkende ideeën over strafrecht, de rol van verdachten, de positie van slachtoffers en nabestaanden is gaan staan, is hij een veelgevraagd spreker.

 

Bio Willem Jan

Van jongs af aan vermaakt hij graag anderen. Als kind hield hij graag spreekbeurten en stond regelmatig op het toneel. Als discjockey kletste hij plaatjes aan elkaar op de radio en in de discotheek. Dat laatste doet hij nog steeds: de Dansborrel is een bekend fenomeen in Utrecht.

Pleiten is voor hem ook een vorm van entertainment. Ook binnen de advocatuur viel zijn vermogen tot het houden van inspirerende en boeiende betogen op. In 2007 werd hij strafpleiter van het jaar.

Hij deelt graag zijn kennis en ervaring met anderen en geeft lezingen over het strafrecht, verzorgt cursussen en intervisie aan advocaten, rechters en officieren. Hij geeft les op de Politieacademie en leidt congressen als dagvoorzitter.

 

Boek ‘Wat is waarheid?

In het voorjaar 2021 verscheen zijn boek ‘Wat is waarheid, een pleidooi voor veranderingen binnen het Strafrecht’, waarin hij een lans breekt voor het herstelrecht. Hij is een graag geziene gast in de media: altijd wel een goed verhaal of een uitgesproken mening bij spraakmakende zaken waarin hij de verdediging van daders van onder andere zware geweldsdelicten voert. Maar: ‘Sprookjes verkopen, dat doe ik niet meer’. Liegen, daar houdt hij niet van. Net zomin van verdachten die weigeren hun mond open te doen.

Willem Jan is een veelgevraagd dagvoorzitter voor onderwerpen aangaande de Rechterlijke en Politieke macht, Justitie en Justitiële inrichtingen.

Zijn keynote ‘Wat is waarheid’ wordt door veel ministeries, faculteiten en overige gremia binnen het strafrecht en de rechtspraak in zijn algemeenheid geboekt.


Denise vertelt je graag wat je kunt verwachten wanneer een spreker bij je langs komt.Vul hieronder je gegevens in en we streven ernaar binnen een werkdag contact met je op te nemen. Dank voor je interesse!

Op de hoogte blijven van Sprekers voor Publiek?
SaakjeBakker

‘Waar ben ik nou toch mee bezig?’ vraagt bedrijfskundige Saakje zichzelf in 2014 af, zittend op de smeulende resten van een ogenschijnlijk succesvol leven.

Aaron Mick

We geloven dat technologie een oplossing is  voor veel van onze problemen. Maar tech brengt vaak juist weer nieuwe problemen met zich mee.

Al onze sprekers

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van jullie keynote spreker?
Visie, humor, kennis, ervaring, inspiratie, lichtheid. Nieuwe inzichten met liefde en aandacht gebracht. 
Hoe lang duurt een keynote?
De ene keynote duurt langer dan de ander. We hebben de korte variant ( 20 minuten) maar ook een langere. Net wat je wilt. In overleg met de spreker kijken we hoe we de keynote laten aansluiten op de invulling van jullie programma  als het gaat om de tijd.
En wat als ik een maatwerk verhaal wil?
Tuurlijk. Kan hoor! 
Wat als we annuleren?
Dan gaan onze leveringsvoorwaarden aan het werk. 
Wat kost een keynote speech?

Dat hangt af van de spreker die je graag wilt boeken en de lengte van de keynote. Als je een berichtje achterlaat dan kijken we samen naar de mogelijkheden