Diversiteit en inclusie zijn thema’s waar veel bedrijven en organisaties mee aan de slag willen. Niet alleen leeft het sterk in de samenleving, maar ook zijn de voordelen van deze aanpak helder. We leven in een diverse wereld, mensen spreken zich steeds meer uit en bedrijven kunnen niet in hun eigen kokertje blijven hangen. Personeel, partners én klanten verbinden zich meer aan een bedrijf waarin zij zich herkennen. Dit vraagt om een stuk bewustwording op de werkvloer. Maar hoe?

Diversiteit en inclusie bespreekbaar maken

Een goede spreker schudt een organisatie op, inspireert en bevraagt vastgeroeste denkbeelden. Een keynote speaker kan in een uurtje of minder de zaal even helemaal op een ander been zetten. Een cultuuromslag behelst meer dan dat, maar het is een fantastische manier om een grote groep in één keer mee te nemen in dezelfde gedachtegang. De volgende dag praten collega’s er over in de wandelgangen; de app-groepen pruttelen nog even na. Dit krijg je niet met een mailing of praatje van de manager. Dat is het bijzondere aan een keynote; je zet iets in beweging.

Sprekers over diversiteit zijn veelgevraagd

We hebben een aantal sprekers die zich bezig houden met het thema diversiteit. Maar eentje willen we er graag uitlichten omdat ze steeds weer fantastisch presteert op het podium: Bouchra Talidi. Bouchra Talidi is keynote speaker, presentator, gespreksleider en dagvoorzitter. Haar expertises zijn diversiteit, inclusie en leiderschap. Ze runt een organisatie die zich bezighoudt met bewustwording op deze onderwerpen. Bouchra Talidi weet echt een zaal te raken, en dat is wat een keynote speaker moet doen.

Diversiteit en inclusie zijn hot. Keynote speakers ook.

Hoewel we de term haten, is het wel waar: diversiteit en inclusie zijn hot. We krijgen veel aanvragen op het thema. Zowel voor dagvoorzitters of moderators die events op dit onderwerp begeleiden als op keynote speakers. Bouchra en andere sprekers sturen we regelmatig de hort op voor een mooie keynote. Dus heb je een aanvraag, dan willen we met klem adviseren deze snel in te sturen. Dan kunnen we kijken of de agenda het toelaat.

Zelf keynote speaker worden? Dat is hard werken, maar je kunt een goede start maken met een training. Er bestaan trainingen en cursussen keynote speaker worden, zoals bij Spreken voor Publiek, die dit enkele keren per jaar organiseert.